Takhrij and Syarah Hadith of Agrotechnology: Olive Fruit Efficacy Study

Main Article Content

Muhammad Ihsan Sanjani
Wahyudin Darmalaksana
adjat Sudrajat

Abstract

The purpose of this research is to discuss the hadith of the Prophet. About the properties of olives. This research method is qualitative through the takhrij and sharah hadith approaches with agrotechnological analysis. Results and discussion of this study are the properties of olives which are very beneficial for the body and were highly recommended by the Prophet Muhammad. The conclusion of this study is the hadith and syarah of the Prophet SAW, regarding olives with agrotechnological analysis informing that the content contained in olives is beneficial for the body

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

Section
Articles
Author Biographies

Muhammad Ihsan Sanjani, UIN Sunan Gunung Djati Bandung

Department of Agrotechnology

Wahyudin Darmalaksana, UIN Sunan Gunung Djati Bandung

Faculty of Ushuluddin

adjat Sudrajat, UIN Sunan Gunung Djati Bandung

Department of Agrotechnology

References

Badwilan, A. S. (2010). Manfaat dan Khasiat Minyak Zaitun.

Darmalaksana, W. (2020). Formula Penelitian Pengalaman Kelas Menulis . Kelas Menulis UIN Sunan Gunung Djati Bandung .

Darmalaksana, W. (2020). Metode Penelitian Kualitatif Studi Pustaka dan Studi Lapangan. Pre-Print Digital Library UIN Sunan Gunung Djati Bandung .

Darmalaksana, W. (2018). Paradigma Pemikiran Hadis. Jurnal Aqidah dan Filsafat Islam , 95-106.

Darmalaksana, W. (2020). Pemetaan Penelitian Hadis: Analisis Skripsi UIN Sunan Gunung Djati Bandung. Riwayah: Jurnal Studi Hadis , 191-210.

Darmalaksana, W. (2020). Penelitian Metode Syarah Hadis Pendekatan Kontemporer: Sebuah Panduan Skripsi, Tesis, dan Disertasi. Diroyah: Jurnal Studi Ilmu Hadis , 59-68.

Darmalaksana, W. (2020). Prosiding Proses Bisnis Validitas Hadis untuk Perancangan Aplikasi Metode Tahrij. Jurnal Ushuluddin UIN Sunan Gunung Djati Bandung , 1–7.

Khasanah, N. (2011). Kandungan Buah-buahan dalam Alquran. Jurnal Penomenom , Vol.1, No.3.

Khoirunnisa, I., Rakhmiyati, & Widyaningsih, R. (2020). Keistimewaan Zaitun dalam Perspektif Islam dan Sains. 6, 75-77.

Muin, M. (2013). Pemahaman Komprehensif Hadis Melalui Asbab al-Wurud. Jurnal ADDIN , 291-305.

Pramanik, D., Istiqomah, N., & Chaidir, L. (2016). Studi Tingkat Ploidi pada Lili (Lilium sp.) Hasil Kultur Antera Melalui Penghitungan Jumlah Kloroplas dan Kromosom . Jurnal AGRO , 34-42.

Soebahar, M. E., Firmansyah, R. A., & Anwar, E. D. (2015). Mengungkap Rahasia Buah Kurma dan Zaitun dari Petunjuk Hadits dan Penjelasan Sains. Ulul Albab Volume 16 , Volume 16, No.2, 191-214.

Soetari, E. (1994). Ilmu Hadits. Bandung: Amal Bakti Press.

Soetari, E. (2015). Syarah dan Kritik Hadis dengan Metode Tahrij: Teori dan Aplikasi. Bandung: Yayasan Amal Bakti Gombong Layang .

Soetari, E. (2015). Syarah dan Kritik Hadis dengan Metode Tahrij: Teori dan Aplikasi. Bandung: Yayasan Amal Bakti Gombong Layang.

Utomo, P. S. (2014). Rancangan Percobaan Agroteknologi. UNSIKA Press .